scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Anvelopele
    Puterea fara tractiune nu inseamna nimic. Ce secrete ascund anvelopele unei masini? Cititi aici inainte de a cumpara urmatorul set de anvelope.
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Anvelopele: Alti parametri tehnici ai anvelopelor

Litera R din marcajele laterale semnifica faptul ca anvelopa are constructie radiala. Aceasta este cea mai intilnita forma de anvelopa. Mai demult se construiau anvelope utilizand dispunerea pe diagonala (marcate cu D) sau sub forma de centura (B). Intr-un marcaj separat este posibil sa se indice si numarul de straturi ce alcatuiesc corpul anvelopei si al peretelui lateral.

Diametrul inelului interior: Acest numar specifica dimensiunea in inchi (toli) a diametrului jantei pentru care a fost proiectata anvelopa.

Indicele de capacitate portanta: este un numar care indica greutatea maxima pe care o poate suporta o anvelopa. Acestia au valori de la 60 la 165 si fiecaruia ii corespunde o anumita sarcina maxima pe care o poate suporta anvelopa. De ex. indicele 91 poate suporta o sarcina max. de 615 kg. Daca inmultiti acest indice cu 4 (sau cate roti aveti la autovehicul) veti afla masa totala maxima pe care o pot duce anvelopele montate.

indice     sarcina 
de greut.   maxima (kg)
==========================
...      ...
91       615
92       630
93       650
94       670
95       690
96       710
97       730
98       750
...      ...
==========================

Indicele de viteza: se denumeste cu o litera si indica viteza maxima pentru care au fost construite anvelopele:

simbol  viteza max.
=====================
P     150 Km/h
Q     160 Km/h
W     170 Km/h
S     180 Km/h
T     190 Km/h
U     200 Km/h
H     210 Km/h
V     240 Km/h
Z     240 Km/h
W     270 Km/h
Y     300 Km/h

Unii producatori de anvelope utilizeaza notatia ZR pentru anvelopele proiectate pentru viteze mai mari de 240 km/h

Deplasarea cu viteze mai mari decat cea indicata pe anvelopa, sau utilizarea unei anvelope cu indice de greutate prea mic duce la uzura prematura a anvelopei sau chiar la deteriorarea ei prin desprinderea stratului de rulare sau explozie. Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2021 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate