scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Sunetul surround
    Cum s-a ajuns la sunetul surround si cum functioneaza diferitele sisteme de sunet surround din salile de cinema de azi
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Sunetul surround: Sunetul stereofonic

Sunetul stereofonic este inregistrat pe 4 sau mai multe track-uri audio magnetice dispuse pe marginile rolei de film, Desi pistele magnetice nu produceau sunet cu aceeasi claritate ca si pistele optice conventionale si isi pierdeau în timp din calitate, au fost totusi preferate deoarece ocupau mai putin loc pe rola de film.

O rola de film standard nu permitea mai mult de 2 canale optice de sunet in timp ce pistele magnetice puteau fi inserate chiar si cate 6.

In sistemul de sunet stereo 3, 4 sau chiar 5 canale erau redate de difuzoarele din spatele ecranului. Unul dintre cele mai populare sisteme audio utilizate in cinematografe era cel cu 4 canale. In aceasta schema, un canal era redat de difuzorul din stanga, unul in dreapta, unul de un difuzor central si celalalt era conectat la difuzoarele surround din partile laterale ale salii si din spate. Alte sisteme utilizau 5 canale pentru difuzoarele din fata si unul pentru difuzoarele surround din sala.

In aceste filme, cea mai mare parte a sunetelor era inregistrata pe canalele din fata astfel incat sunetele, mai ales dialogurile sa para ca vin dinspre ecran, iar cand un actor vorbea spre stanga sau spre dreapta ecranului, sunetele veneau dinspre difuzoarele corespunzatoare din lateral. Cea mai mare parte a dialogurilor era insa canalizata in difuzoarele centrale iar pistele sonore din spate erau folosite pentru efecte sonore cum ar fi sunetele ambientale de fundal sau voci care veneau din afara imaginii din cadru.

In 1970 Dolby Laboratories au introdus un nou format sonor bazat pe aceasta configuratie si a devenit extrem de popular in salile de cinema.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2019 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate