scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Sunetul surround
    Cum s-a ajuns la sunetul surround si cum functioneaza diferitele sisteme de sunet surround din salile de cinema de azi
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Sunetul surround: Sunet digital SDDS

Cea mai noua tehnologie in materie de sunet surround digital vine de la Sony si a fost denumita Sony Dynamic Digital Sound® (SDDS). Aceasta aduce 5 canale de sunet in fata, 2 canale de sunet surround (unul in stanga si unul in dreapta) plus inca un canal LFE (Low Frequency Effects), reprodus de un subwoofer.

Ca si Dolby Digital, sistemul SDDS codeaza informatia digitala utilizand un model distinct de zone intunecate si luminoase de pe film. In acest caz, cititorul contine un laser pe una din partile laterale ale filmului si o matrice de celule fotosensibile de cealalta parte. Lumina laserului trece prin partile transparente ale filmului dar nu si prin cele opace. Celulele fotosensibile din partea cealalta care nu sunt expuse la lumina lasa sa treaca un current slab prin ele pe cand cele expuse la lumina nu lasa. In acest fel, procesorul de sunet primeste modelul digital pe care il transforma apoi in semnal audio. Spre deosebire de celelalte sisteme in format digital, SDDS utilizeaza 2 piste identice pentru a face corectia erorilor.

 

Producatorii de echipamente electronice au folosit sistemele Dolby si DTS pentru a crea versiuni home-cinema. Chiar si pentru SDDS exista un sistem surround 7+1 (7 canale audio + unul pentru subwoofer). Din moment ce sunetul digital nu poate fi inregistrat pe casete video si nici nu poate fi emis de televiziuni prin cablu conventional, singurul mod de transmitere este prin DVD, prin satelit sau cablu digital. Puteti descoperi cum functioneaza acestea citind articolul despre sistemele home-cinema.

Pentru fanii filmelor de pretutindeni, sunetul surround a devenit o parte integranta a experientei cinematografice iar pentru producatori, montajul de sunet este o parte importanta a procesului de productie. Sunetul surround a impins efectiv filmul intr-o noua dimensiune aducând audienta direct in mijlocul actiunii. Pentru ca efectul 3D sa fie insa unul si mai realist, a fost nevoie de ajutorul opticii. Filmele 3D folosesc imagini special filmate si prelucrate, in combinatie cu niste ochelari speciali pe care spectatorii ii primesc la intrarea in sala de cinema. Efectul optic generat, in combinatie cu efectul sunetului surround fac din cinematograf un concurent foarte greu de invins de orice sistem home-cinema actual.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2019 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate