scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Sunetul surround
    Cum s-a ajuns la sunetul surround si cum functioneaza diferitele sisteme de sunet surround din salile de cinema de azi
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Sunetul surround: Dolby Digital

Dolby a continuat dezvoltarea sunetului surround creand propriul format digital numit Dolby Digital®. Acest system mai este cunoscut si sub alte denumiri: Dolby Digital 5.1 (pentru ca foloseste 5 canale audio si unul pentru subwoofer), Dolby AC3 (fiind al 3-lea format de codare audio dezvoltat de Dolby) sau Dolby SR-D (Spectral Recording Digital). Pozitionarea difuzoarelor este asemanatoare cu cea folosita de DTS si suna relativ asemanator insa functioneaza complet diferit. In loc sa inregistreze sunetul pe CD, informatia sonora digitala este codata direct pe film in spatiile dintre orificiile de tragere a filmului.

Cititorul digital Dolby utilizeaza un LED pentru a emite  lumina prin aceasta zona in timp ce filmul este rulat de proiector. De partea cealalta a filmului lumina ajunge la un senzor CCD asemanator celui utilizat de camerele foto digitale. Acest senzor inregistreaza o imagine formata din sute de mici punctulete intunecate care reprezinta valori de 1 si sute de spatii goale intre aceste punctulete care reprezinta valori de 0. Unitatea de procesare Dolby Digital interpreteaza informatia digitala din aceasta imagine si genereaza un semnal audio.

Dolby Digital Surround EX® functioneaza in acelasi mod ca si Dolby Digital dar include un canal surround suplimentar care este redat de difuzoarele pozitionate in spatele salii. Ca si difuzorul frontal central , acesta este utilizat pentru reproducerea sunetelor din canalele surround stang si drept.

 Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2019 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate