scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Sunetul surround
    Cum s-a ajuns la sunetul surround si cum functioneaza diferitele sisteme de sunet surround din salile de cinema de azi
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Sunetul surround: DTS: modelul surround digital

Azi, majoritatea cinematografelor sunt dotate cu sisteme surround digitale. Acestea functioneaza pe principii total diferite de cele analogice.

In inregistrarile analogice sunetul este codat ca un flux continuu fluctuant de informatii, In inregistrarile digitale sunetul este codat ca o serie de 0 si 1, la fel ca un program de calculator. In acest fel se poate coda mult mai multa informatie intr-un spatiu limitat, si in acelasi timp cu o claritate si precizie a sunetului mult mai mare.

Sunetul digital a fost introdus publicului de pelicula Jurassic Park in 1993 prin utilizarea unei tehnologii numite DTS (Digital Theatre System) dupa numele companiei care a patentat procesul de codare digitala.

In acest sistem de sunet se utilizeaza unul sau 2 CD-uri pentru a codifica 6 canale audio separate. Cinematograful este echipat cu un CD player si un decodor care identifica aceste canale si le reproduce pe difuzoare separate aranjate in anume fel in interiorul salii de proiectie. La fel ca si in cazul Dolby Stereo, DTS are 3 canale de sunet frontale si un subwoofer. In schimb, in loc de un singur canal surround, acesta are canale separate pentru difuzoarele surround din dreapta si stanga.

CD-ul este sincronizat cu filmul prin intermediul unui semnal inregistrat pe film. Acesta consta intr-o serie de puncte si linii dispuse pe marginea fiecarui cadru care sunt citite de un dispozitiv optic special montat pe proiector. Acesta contine un LED care emite lumina spre film, aceasta trece prin film si ajunge la o celula fotosensibila care trimite mai departe semnale electrice catre procesorul DTS. Dispunerea liniilor de pe film trebuie sa coincida cu modelul inregistrat pe CD, iar procesorul DTS face sincronizarea intre film si CD.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2019 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate