scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Sunetul surround
    Cum s-a ajuns la sunetul surround si cum functioneaza diferitele sisteme de sunet surround din salile de cinema de azi
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Sunetul surround: Ce este sunetul surround

O inregistrare audio poate fi redata in multe feluri. Cea mai simpla metoda, si cea care a fost folosita in primele filme sonore este numita MONO. Aceasta inseamna ca toate sunetele sunt inregistrate pe un singur canal audio si de obicei sunt redate cu un singur difuzor.

Inregistrarile pe 2 canale, care redau sunetul prin intermediul a 2 difuzoare asezate de o parte si de alta a ascultatorului sunt denumite de obicei STEREO. Nu se poate face o echivalenta intre stereo si stereophonic deoarece acesta din urma se refera la o serie mai larga de inregistrari multi-canal. Sunetul dublu-canal a devenit standard in transmisiile radio FM si in majoritatea transmisiilor TV, cat si la echipamentele audio de acasa. Inregistrarile stereo cele mai simple sunt realizate au ajutorul a 2 microfoane care inregistreaza sunetul care vine din 2 directii, asa cum fac si cele 2 urechi ale unui om.

Inregistrarile surround duc idea de sunet ceva mai departe, aducand mai multe canale audio astfel incat sunetul sa porneasca din mai multe directii. Termenul “surround sound” vine insa de la sistemele de sunet multi-canal dezvoltate de Dolby Laboratories, si este utilizat mai mult ca un termen generic pentru sistemele de sunet din cinematografe si a celor home-cinema.

Inregistrarea sunetelor surround se face de obicei folosind mai multe microfoane orientate in diferite directii. De cele mai multe oriinsa, coloana sonora a unui film este procesata in studiouri de catre tehnicienii de sunet care aleg sunetele pe care sa le insereze pe fiecare dintre canale, unele inregistrate chiar la filmarea scenei respective de film, altele prelucrate sau create direct pe calculator, fundaluri muzicale sau alte efecte speciale.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2019 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate