scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Ciocolata
    O delicatesa pe gustul tuturor, fie ei copii sau adulti. Tabletele de ciocolata, fulgii de ciocolata, prajiturile cu ciocolata, lapte cu ciocolata, cereale cu ciocolata, ciocolata fierbinte... si lista ar putea continua...
Ultima actualizare: 13-mar.-2013


Ciocolata: Cum se obtine ciocolata

Dupa obtinerea pudrei de cacao si a untului de cacao, urmeaza etapele prin care se obtine adevarata ciocolata, dulce, cu arome diferite si in forme cat mai atractive. Sa vedem care sunt aceste etape:


Adaugarea ingredientelor

Acestea sunt zaharul, aromele (vanilie sau altele), laptele, in functie de reteta fiecarui producator.

Rafinarea si omogenizarea

Rafinarea este procesul de contopire a tuturor particulelor din ciocolata lichida in vederea obtinerii unui produs foarte fin si omogen.
Omogenizarea este un proces lung de amestecare, agitare si aerare intensa a ciocolatei lichide incalzite. In timpul celor 23 de ore cat dureaza procesul, din ciocolata se evapora diverse arome si apa. Prin mixarea indelungata se asigura contopirea completa a tuturor particulelor solide cu untul de cacao, obtinandu-se gustul delicios al ciocolatei.

Pentru a amesteca ingredientele si a le netezi se foloseste un utilaj special. Procesul poate dura de la 2 la 6 zile.

Temperarea – este procesul de incalzire controlata a ingredientelor din care se obtine ciocolata. In timpul acestuia, ciocolata este incalzita treptat, apoi racita treptat, permitand solidificarea controlata a moleculelor din untul de cacao. Acest proces controlat asigura intarirea ciocolatei si impiedica separarea untului de cacao de restul compozitiei.
 



Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2019 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate