scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Motoarele de cautare
    Ce sunt motoarele de cautare si ce rol joacă ele în angrenajul numit internet? Cum ar arata internetul fără aceste motoare de căutare?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Motoarele de cautare: Indexul unui motor de cautare

Acest termen se foloseste pentru a descrie in mod simplificat faptul ca toate informatiile pe care le aduna motorul de cautare sunt aranjate sub forma unui index pentru a putea fi regasite mai usor.

Operatiunea prin care se aduna informatii din site-urile vizitate de un motor de cautare a fost denumita "indexare" si toti detinatorii unui site web asteapta cu sufeltul la gura momentul in care site-ul lor va fi "indexat" de catre motoarele de cautare, mai ales de catre Google care este cel mai popular motor de cautare din zilele noastre.

Atunci cand faceti o cautare folosind un motor de cautare (de ex. Google), practic veti cauta intre informatiile pe care le-a strans Google in indexul sau, si nu direct printre site-urile web de pe internet. Sa nu credeti ca motoarele de cautare copiaza pur si simplu informatiile din site-uri si le stocheaza ca atare in baza lor de date. Ar fi ineficient si irelevant sa copieze inca odata ceea ce exista deja. De aceea, motoarele de cautare folosesc reguli semantice prin care extrag din textele publicate in site-urile web doar cuvintele relevante. Pe acestea, in functie de limba in care au fost scrise, le transforma in substantive sau verbe simple, eliminand sufixe si prefixe uzuale, le aduc la forma nearticulata si le salveaza in indexul lor, alaturi de o serie de alte informatii legate de pagina in care  a fost descoperit respectivul cuvant cheie. Pe baza acestor date se pot face apoi si cautari dupa expresii compuse.

Inainte de aparitia Google, motoarele de cautare foloseau algoritmi simpli de indexare. Inginerii care le-au construit s-au bazat pe buna credinta a utilizatorilor si detinatorilor de site-uri web. Acest lucru nu s-a intamplat insa, foarte multi detinatori de site-uri web s-au folosit de predictibilitatea algoritmilor de indexare pentru a promova cu anumite cuvinte cheie unele site-uri care vindeau produse fara nici o legatura cu respectivele cuvinte cheie. S-a ajuns la un fel de debandada cibernetica. Atunci cand cineva facea o cautare dupa un cuvant cheie sau expresie, site-urile afisate in lista cu rezultate nu mai prezentau aproape deloc relevanţă. Aici a intrat Google in acţiune, si a reusit sa puna ordine in dezordine. Din aceasta cauza si in ziua de azi este considerat cel mai bun motor de cautare din lume, prin simplul fapt ca in lista de rezultate afisata, pe primele locuri se afla chiar informatiile de care are nevoie cel care cauta.Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2019 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate