scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Motoarele de cautare
    Ce sunt motoarele de cautare si ce rol joacă ele în angrenajul numit internet? Cum ar arata internetul fără aceste motoare de căutare?
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Motoarele de cautare: Importanta motoarelor de cautare

Se estimeaza ca aproximativ 80% din vizitatorii unui site ajung acolo din paginile cu rezultate ale unui motor de cautare.

Aceste cifre vorbesc de la sine. Fara un motor de cautare, multi dintre cei interesati de continutul unui site nici nu ar sti cum sa ajunga acolo. Probabilitatea e foarte mare ca si dvs. sa fi ajuns pe acest site tot cautand ceva cu Google. Din statisticile noastre, aproximativ 90% din vizitatori ajung pe infobazar.ro din motoarele de cautare, iar dintre acestia 90% sunt trimisi spre noi de catre Google. Cifrele sunt edificatoare. Fara motoarele de cautare, site-urile cu informatii, asa cum este si infobazar.ro nu ar avea prea mari sanse sa fie gasite deoarece nu investesc in publicitate pentru a atrage vizitatorii si se bazeaza doar pe calitatea informatiilor oferite.

Cat de importanta e prezenta unui site in indexul unui motor de cautare?

O buna pozitionare in paginile cu rezultate ale unui motor de cautare e cruciala pentru un site. Ideal ar fi ca pentru anumite cuvinte cheie si expresii uzuale folosite in cautare de catre vizitatori, site-ul sa apara in lista cu rezultate in primele 2-3 pagini. Cele mai multe motoare de cautare ofera rezultatele sub forma unor liste cu cate 10 rezultate / pagina. Daca un site nu apare in primele 20-30 de rezultate, sansele sunt foarte mici ca cineva sa il mai acceseze din lista respectivului motor de cautare. Aceste date au fost studiate si explicate din perspectiva psihologica, prin studiul comportamentului utilizatorilor de internet. De aceea, cei mai multi proprietari de site-uri doresc sa isi vada site-ul pozitionat cat mai sus in lista cu rezultatele cautarii. S-a dezvoltat un sector de afaceri de milioane de dolari care nu face altceva decat sa optimizeze site-uri pentru motoarele de cautare. Puteti citi mai multe detalii despre optimizare in articolul dedicat exclusiv acestui concept: optimizare site-uri web

 Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2019 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate