scrie mai jos intrebarea ta:
lasa-ne adresa ta de email:
Informatii despre Vibratii la masina
    Un autoturism care vibreaza in timpul mersului sau chiar si in stationare cu motorul pornit poate sa va duca cu gandul ca trebuie sa faceti o vizita la mecanic. Ei bine, nu intotdeauna rezolvarea se afla la mecanicul auto...
Ultima actualizare: 14-mar.-2013


Vibratii la masina: Vibratii de la transmisie

Mecanismul de transmisie al unei masini este reprezentat de ansamblul pieselor si mecanismelor care asigura transmiterea miscarii de rotatie a motorului catre trenul de rulare. Asta inseamna ca de la volanta pana la butucul rotii, o serie de mecanisme pot sa cedeze si sa provoace acele vibratii nedorite.

Din pacate, dintre toate cauzele care ar putea duce la aparitia vibratiilor, daca acestea apar la nivelul mecanismului de transmisie, buzunarele dvs. vor fi cel mai afectate.

Sa le luam pe rand:

Unele autovehicule sunt echipate cu volante cu masa dubla (DMF = Dual Mass Flywheel). Aceste sisteme sunt proiectate tocmai sa previna vibratiile nedorite la pornirea masinilor sau in mers, mai ales la motoarele diesel. Deoarece constructia lor presupune existenta a 2 componente independente, care se angreneaza una pe cealalta cu ajutorul unor arcuri, exista posibilitatea defectarii acestui mecanism, lucru care duce la aparitia vibratiilor pe tot parcursul functionarii motorului. Se poate verifica prin apasarea pedalei de ambreiaj. Daca in urma apasarii pedalei vibratiile si sunetele suspecte dispar, atunci e posibil sa fie nevoie de schimbarea kitului de ambreiaj (disc, volanta, rulmenti)

Axul cardanic: in cazul autoturismelor dotate cu astfel de subansamblu, orice lovitura primita de axul cardanic poate duce la modificarea formei sale drepte si ca urmare, la aparitia vibratiilor. 

Capete de planetare si burdufuri de planetare distruse. Acestea pot duce la aparitia vibratiilor si de cele mai multe ori acestea trebuie inlocuite.

Cutia de viteze: un pinion deteriorat sau cu uzura pronuntata poate sa provoace vibratii nedorite la nivelul cutiei si acestea sa se transmita apoi in restul caroseriei.

Vibratiile apar la franare? Atunci trebuie neaparat sa cititi pagina urmatoare:

 Ghid complet de terapii naturiste, alternative si complementare din Romania, clinici naturiste pe orase
Cabinet de nutritie, diete personalizate si lifestyle Cluj Napoca
© 2019 InfoBazar - Toate drepturile rezervate. Infobazar este un proiect dezvoltat de Coral Design - firma web design Cluj Napoca
politica de confidentialitate